Bliv undersøgt hos en reumatolog i Farum

01 oktober 2022
Camilla Sørensen

editorial

Når du har ledproblemer, betændelse eller en autoimmun sygdom, kan du have brug for at gå til en reumatolog. En reumatolog er en læge, der har specialiseret sig i diagnosticering og behandling af disse problemer. Du behøver ikke en henvisning fra din almindelige læge for at gå til en reumatolog.

I dette blogindlæg vil vi give oplysninger om, hvordan du finder en reumatolog i Farum.

Hvad kan en reumatolog hjælpe med?

Reumatologer kan hjælpe med en bred vifte af problemer, herunder:

* Ledsmerter

* Gigt

* Autoimmune sygdomme

* Betændelsestilstande

Hvornår skal du gå til en reumatolog?

Hvis du har et af de ovennævnte problemer, eller hvis du oplever uforklarlig træthed, feber eller vægttab, bør du gå til din praktiserende læge. Din praktiserende læge vil derefter henvise dig til en reumatolog, hvis han/hun mener, at det er nødvendigt.

Du kan også blive henvist til en reumatolog af en anden specialist, f.eks. en ortopædkirurg.

reumatolog

Hvad sker der under en konsultation hos en reumatolog?

Under din konsultation vil reumatologen spørge om dine symptomer og sygehistorie. Han/hun foretager derefter en fysisk undersøgelse. På grundlag heraf kan reumatologen bestille nogle prøver, f.eks. blodprøver eller røntgenbilleder

Når reumatologen har vurderet dine resultater, vil han/hun drøfte sin diagnose med dig og forklare, hvilke behandlingsmuligheder der er til rådighed.

Find den bedste reumatolog i Farum

Der er et par måder at finde en reumatolog i Farum på. Du kan bede din praktiserende læge om en henvisning, søge online eller kigge i de gule sider. Og hvis du har en privat sygeforsikring, kan du måske finde en liste over reumatologer, der er dækket af dit forsikringsselskab.

Når du bestiller en tid hos en reumatolog, er det vigtigt at medbringe alle relevante medicinske oplysninger, f.eks. testresultater, røntgenbilleder eller MR-scanninger. Du bør også sørge for at komme til tiden til din aftale, så du ikke skal starte forfra igen.

Vi håber, at dette blogindlæg har været nyttigt med nogle oplysninger om, hvordan du finder en reumatolog i Farum – tak fordi du læste med.

Flere Nyheder