Gulvafslibning skridt for skridt

Når ethvert gulv skal afslibes, så er der en bestemt fremgangsmåde, der altid følges. Og det er selvfølgelig for at få det bedst mulige resultat. Hvis du ikke har hørt om en gulvafslibning før, og du ikke ved, hvordan det foregår, så læs endelig med videre. 

Hvordan foregår en gulvafslibning? 

Før gulvafslibningen kan gå i gang, så skal lokalet ryddes. Der skal fjernes diverse møbler, så der er god plads til at arbejde med gulvet. 

Det er også en rigtig god idé at rengøre gulvet for diverse snavs. Hvis du har et gulv, hvor er lidt revner eller andet, kan det være en idé at bruge spartelmasse til træ. Når det er tørret skal du gerne slibe det en smule ned, hvis ikke det er plant med resten af gulvet. 

Herfra er dit gulv nu klar til en gulvafslibning. Gulvet skal først grovslibes. Det er en effektiv måde at gulvets eksisterende efterbehandling kan fjernes på. Samtidig så kan grovslibningen også fjerne diverse ridser, som gulvet har fået gennem tiden. 

Gulvet vil nu have en overflade, som er mere ensartet end før. For at gøre overfladen endnu mere fin og glat, skal gulvet også have en finslibning, hvor der bruges et sandpapir, som er mere fint. 

Sidste skridt – efterbehandling af gulvet 

Som det sidste vil dit gulv nu være klar til at få den efterbehandling, som du ønsker. Der er forskellige efterbehandlinger, og de varierer både i forhold til deres egenskaber og i forhold til det udseende, som gulvet efterlades med. Hos et gulvfirma vil der være god vejledning at hente, når du skal vælge den rette efterbehandling – det er nemlig også vigtigt at finde den rette, som passer til det behov, husstanden har. En børnefamilie eller en familie med kæledyr kan f.eks. have andre behov til gulvet end andre husstande. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *